Kvalitativa trägrindar för trädgårdar och djur

Om man vill anlägga en hage för hästar, kor eller får blir det harmoniskt att avsluta med en av de kvalitativa trägrindar som tillverkas för inhängnader.

När man väljer trägrind så ska man vara noga med att den är tillverkad av ett material i hög kvalitet. Utegrindar sitter uppe dygnet runt, året runt, i alla väder och behöver vara tillverkade av ett robust material för att inte bli skadade eller fula. En grind ska kunna användas i många år utan att bli sned eller angripas av röta. Den ska heller inte behöva målas – även om en del grindar, särskilt i trädgårdar, kan bli fina med lite färg.

En hage för djur är oftast bara inhägnad med ledare och svag elektricitet. Det fascinerande är att de stora djuren, när de en gång kommit emot ledartråden, aldrig försöker ta sig ut. Därför räcker det med staketstolpar och ledartrådar kring betet. Men för att kunna komma in till djuren, eller för att släppa ut dem, är det bra att ha en stabil trägrind – med en trygg låsmekanism.

Kvalitativa trägrindar passar också bra i en lummig trädgård

Det passar även bra med kvalitativa trägrindar i privata trädgårdar. Grindarna tillverkas i flera olika storlekar så det går lika bra att få en som passar in mot en smalare trädgårdsgång som till en betesmark. En trägrind harmonierar särskilt fint med äldre trähus. Men det finns också trägrindar av modernare modeller som passar in i nybyggda områden.

Grindarna levereras omålade så att man själv kan välja en färg som passar. Alla grindar är dock redan behandlade mot röta och insektsangrepp, så man kan behålla dem omålade om man så önskar. De träskydd som används överensstämmer med nordisk standard och nordiska miljökrav. Grindarna är stilfulla, praktiska och hållbara vilket gör att de ger ett välkomnande intryck i de flesta trädgårdar.