Golvslipning Stockholm – bättre pris och resultat

Hur ser golven i ditt hem ut? Att golv spelar en stor roll i hemmet är en rejäl underdrift. Faktum är att de spelar en betydligt större roll än vad många är medvetna om. Golvet tar upp en enorm yta och det innebär att det, på ett eller annat sätt, alltid hamnar i fokus.

Ett slitet golv kommer att innebära att övrig interiör känns sunkig och tråkig. Ett fräscht golv å sin sida kommer att ta den övriga interiören och inredningen till helt nya nivåer och höjder. Och, det bästa är att ordet fräscht inte är synonymt med ett nytt golv. Tvärtom: genom en golvslipning i Stockholm kan du få det gamla golvet att bli som nytt igen. Till ett väldigt lågt pris.

Golvslipning är, liksom många andra mer restaurerande projekt, tyvärr ganska bortglömt. Många privatperson bortser från en golvslipning i Stockholm och tänker nytt, nytt och nytt: man ser nya golv som den självklara lösningen – trots att detta ska fungera som den sista utvägen. Jämför man nya golv med en golvslipning av äldre trägolv så har det senare nämligen väldigt många fördelar. Vi radar upp några av dessa här nedan.

  • Prisvärd golvslipning i Stockholm. Priset för en golvslipning i Stockholm kommer nästan oavsett vilket företag du väljer att bli billigare än ett nytt golv. Du har dessutom fördelen av en hård konkurrens mi huvudstaden att addera till pluskontot. Det finns många företag och genom att ta in många offerter så kan du också skaffa dig ett bra förhandlingsläge. Man kan, som något att förhålla sig till, säga att en golvslipning av ett vanligt parkettgolv inklusive en ytbehandling med lack kostar från ungefär 240 kronor/kvm. Jämför det med att köpa ett nytt golv och kostnaden för inläggning av detta och du ser ganska snabbt varför du tjänar på att slipa golven.
  • Bättre resultat. En viktig sak är att ett befintligt golv har satt sig, skaffat sig en patina och utvecklat en personlighet. Trä är ett material som lever och som rör sig i takt med att fukt och temperatur förändras. Det kan skapa problem för nya golv som kan spricka eller få bubblor. Ett äldre golv har redan gjort sin resa och ligger stabilt på plats. Genom en golvslipning så tar du bort det översta lagret och tar fram den inneboende skönheten igen.
  • Möjlighet att förändra. Fler vill ha golv med färg och genom detta göra en förändring. Det behövs inget nytt golv för detta. Genom en golvslipning och en efterföljande ytbehandling där färg appliceras genom en pigmentering kan du helt byta karaktär på golvet. Samma sak gäller om du vill ha ett varmare golv – eller ett mer glänsande sådant. Där finns exempelvis lack coh olja som alternativ.
  • Dammfritt. Att slipa golven innebär månader av dammsugning och där damm kan hittas i allt från strumplåda till besticklådor? Ja, så har det sett ut, men inte nu längre. Många företag idag har uppdaterade maskinparker vilket innebär att de investerat i moderna slipmaskiner. Sådana suger direkt upp slipdammet och gör din resa betydligt enklare. Du behöver bara täcka det rum där golven ska slipas.