Asfalt i Stockholm en hållbar lösning

Det finns många fördelar med att anlägga asfalt på sin parkeringsplats hemma i Stockholm. Det blir inga vattensamlingar efter regnoväder och underlaget håller sig under dussintals år.

Det regnar mycket i Sverige. Det är sedan gammalt. Att Sverige är ett blött land vet du om. Varför det då kommer som en överraskning att din parkeringsplats är en ren sörja när du ska ut och hämta bilen efter en regnig natt i Stockholm är en gåta. Speciellt när din parkering består av grus. Eller grus och grus, just nu är det mer lera än grus. Och såklart har det lagt sig en gigantisk vattenpöl precis utanför förardörren till bilen. Just nu gör du ingenting annat än förbannar det faktum att du inte har asfalterat din parkeringsplats. Hade din bil stått på asfalt just nu hade vattnet bara runnit undan. Då hade du sluppit gå ut i bilen iklädd långa gummistövlar.

Asfalt är anpassning

Men det är ju inte försent att lägga asfalt. Man kan lära sig av sina misstag. Att anpassa sig efter yttre omständigheter är en mänsklig konst. I det här fallet handlar det om att anpassa sitt bilägarskap utifrån att det regnar konstant i Sverige. Så att man slipper trampa i lera och vattenpölar varje gång man ska köra till jobbet. På så sätt löser asfalt många problem. Dessutom är det en långsiktig lösning. På de mest trafikerade vägarna byter man asfalt kanske vart tjugonde år. På din parkering behöver du troligtvis aldrig byta den. Läs mer om asfalt på denna hemsida: asfaltstockholm.se