Vattenskada Stockholm – frågor & svar 

Den värsta mardrömmen för en villaägare? Många skulle nog räcka upp handen och peka på en vattenskada i Stockholm. Det finns förmodligen värre saker – en brand, exempelvis – som kan drabba, men en vattenskada i Stockholm är definitivt långt upp på en lista över mardrömmar. 

Ser man till hur ofta detta händer så framträder också ganska skrämmande siffror. Under 2019 betalade försäkringsbolag ut närmare 4 miljarder kronor för olika vattenskador. Det säger en del om kostnaden för en vattenskada i Stockholm – och en hel del om att det heller inte är ovanligt. 

Här nedan ska vi titta lite närmare på det här ämnet och göra det genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Vad orsakar en vattenskada i Stockholm? 

Det finns två vanliga orsaker. Dels så kan det handla om att vattenrör och vattenledningar går sönder och att vatten börjar forsa fram ur dessa. Det kan hända i samband med vintern och att vattnet i rören fryser – och då de tinar så blir det ett sådant tryck att röret spricker. Lika vanligt är emellertid att en vattenskada i Stockholm uppkommer som en följd av att maskiner i köket går sönder. En läckande diskmaskin, kyl eller frys är idag att anse som ytterst vanliga orsaker till en vattenskada. 

Kan jag korrigera en vattenskada i Stockholm? 

Ja, man kan åtgärda en vattenskada genom att anlita ett företag som A) torkar ut vattnet och fukten och B) som återställer de ytskikt, exempelvis golven, som tagit skada. Var beredd på att det tar tid och på att du kommer att påverkas i din vardag. Se även till att vara noga med valet av firma. Erfarenhet, kunskap och rätt utrustning måste finnas! 

Kan jag förebygga en vattenskada? 

Ja, och det bör du göra! Investera i exempelvis droppskydd och placera dessa under kylen, frysen och diskmaskinen. Investera i en vattenfelsbrytare som gör att du enkelt kan stänga av vattnet när du lämnar hemmet. Att du anlitar ett företag för en rörinspektion är även det ett exempel på en preventiv åtgärd för att slippa en vattenskada i Stockholm.