Målare Stockholm – när bör man ta hjälp? 

Dags att måla om i hemmet? Att måla är ett av de mest prisvärda och effektiva sätten att skapa ett helt nytt uttryck i bostaden. Ser man till hur pendeln har svängt under senare år så har vi också gått mycket från det vita till det mer färgglada hemmet. Det är roligt sett till att det också ger lite mer personlighet och möjlighet att leka fram mer unika lösningar. 

Att det är prisvärt och effektivt att måla innebär emellertid inte att det handlar om ett enkelt jobb som man kan sköta på egen hand. Tvärtom: många skulle tjäna på att anlita en målare i Stockholm och få ett professionellt måleri utfört i bostaden snarare än att själv måla – och misslyckas. 

För, det handlar nämligen ofta om det senare. Privatpersoner väljer att måla på egen hand, men saknar den nödvändiga kunskapen och den koncentration som krävs. Man börjar forcera sig igenom projektet, ta genvägar och sedan ser man också ett resultat som är flammigt, ojämnt och där det finns exempelvis spill på allt från golv, tak och över listerna. 

Dessa projekt bör du anlita en målare för 

Ska man svara på frågan i rubriken så skulle vi säga att man bör anlita en målare i Stockholm egentligen till allt – men det finns emellertid vissa projekt som blir lite mer nödvändiga än andra. Här nedan följer några exempel på sådana: 

Fasadmålning. 

Det finns stora skillnader mellan att måla insidan av en bostad och att måla en fasad. Det senare handlar om ett riktigt hantverk där man måste ha god kunskap om vilken färg som ska väljas och där det underliggande materialet spelar en avgörande roll i detta. Färgen ska, utöver att ge huset en snyggare estetik, också ge ett ordentligt, hållbart skydd. 

En fasadmålning påverkas dessutom av väder och vind. Många tänker att det är ett lämpligt projekt att genomföra under semestern, men det handlar också om att minsta regn – eller alltför stark sol – kan rasera dessa planer. 

Väljer du en målare i Stockholm så garanteras du ett kvalitetsjobb där hållbarheten är betydligt längre – flera år – än vad du fått om du målat på egen hand. En målare ser dessutom till att det finns ställningar och, om så behövs, ett väderskydd. 

Tapetsering

Även om dagens tapeter – Easy-up, exempelvis – är enklare att hantera så handlar det fortfarande om en svår konst att tapetsera. Dessutom blir varje misstag kostsamt då det kan innebära att man måste öppna en ny rulle och med detta också betala för en massa svinn. Väljer du en målare i Stockholm så garanteras du ett professionellt jobb som är klart på nolltid. Det är värt att betala för, i synnerhet om du köper exempelvis tapeter som är dyra, exempelvis William Morris. 

Takmålning

Oavsett om det handlar om att måla ett innertak eller yttertak så bör du ta hjälp. Av olika anledningar. Att måla ett innertak är både fysiskt påfrestande och väldigt svårt – färgen droppar, man har svårt att få jämna lager och så vidare. Målning av yttertak handlar om både säkerhet och estetik. Minsta misstag kan leda till en allvarlig olycka. En målare i Stockholm vidtar alla nödvändiga säkerhetsåtgärder och genomför målningen både effektivt och säkert – med ett snyggt, hållbart resultat.