Det går att hyra in en kranförare

Behöver du hjälp av en tornkran, mobilkran eller larvkran under en kortare period för att slutföra ett arbete så kan du hyra både kran och kranförare.

Man kan undra hur de klarade att bygga höga byggnader som Petruskyrkan i Rom, Eiffeltornet i Paris och pyramiderna i Egypten innan det fanns stora kranar. Det tog ju naturligtvis mycket längre tid och involverade betydligt fler arbetare. Men man hade kanske inte så bråttom på den tiden.

Petruskyrkan började byggas på 1500-talet men den stod inte klar förrän år 1626. Det tog alltså 126 år. Den som lade den första stenen i bygget hann följaktligen aldrig se kyrkan färdig. Det gick betydligt fortare att bygga Eiffeltornet. Cirka 200 arbetare lyckades färdigställa tornet på bara 27 månader. Men det var heller inte lika avancerat som Petruskyrkan.

Vill man bygga högt idag så är det enklast att hyra kranförare och kran

När vi bygger nu för tiden har vi en helt annan tidsplanering. Byggandet går snabbare vilket gör att de som planerar ett bygge har alla chanser att få se ett färdigt resultat. Antalet arbetare som är engagerade i själva byggandet har kunnat minimeras, tack vare moderna maskiner.

En definitiv förändring är moderna kranar, exempelvis mobilkranar, tornkranar och larvkranar, som står till byggarens förfogande. Man behöver inte ens köpa kranen utan det går att hyra både kranförare och kran under den tid som de behövs. Det är inte lätt att manövrera en kran och därför krävs både erfarenhet och kunnande.

För att kunna få mer information besök hemsida: pmkran.se