Smart fasadrenovering i Stockholm

När det är dags att renovera fasaden i Stockholm så kan du göra det på ett smart eller mindre smart sätt. För även ifall du känner att du inte har råd med en fasadrenovering så ska den bli rätt.

Vad innebär det att renovera fasaden i Stockholm på ett smart sätt? Om du ställer dig den frågan så är du redan där smart och kommer få en smartare renovering än om du inte ställer den frågan. Visst kan du alltid anlita ett företag som utför din fasadrenovering och då kommer du veta att det blir en renovering som blir bra. Det är en del av att renovera din fasad på ett smart sätt. Men det finns också två delar till, och de handlar om att inte renovera mer än du behöver, samt att renovera på ett sätt som blir så billigt som möjligt för dig. Och där måste du själv vara med på tåget. Nämligen för att kunna ge byggfirman helt korrekta direktiv gällande hur du vill att din fasad ska bli och hur du vill att den ska renoveras. Med endast en punkt som du, eller de, aldrig ska tumma på: att det blir en hel och frisk fasad.

Fasadrenovering i större eller mindre skala

En fasad kan se hemsk ut utan att egentligen kräva så mycket renovering. Det är där du kan vara smart. För i vissa fall kan det räcka med att du enkelt rengör fasaden och tar bort färg som har börjat lossna. Det kan även vara så att du behöver fylla på fogarna på en tegelvägg eller knacka loss lös puts på en putsad fasad. När det är klart så kan du enkelt måla din trävägg eller putsade vägg, och vara klar. Projektet som skulle kosta hundratusentals kronor har nu reducerats till en eller ett par dagars arbete och en kostnad på några tusenlappar. Ändå är resultatet precis lika bra.

Säker och frisk fasadrenovering

Detsamma gäller ifall du har en träfasad som har fula brädor. Det kan ofta räcka att du byter ut enbart de dåliga brädorna och sedan målar du samma färg som övrig fasad har. En åtgärd som kan ta några timmar i anspråk och kanske bara någon hundralapp i pris. Så tänk smart när du ska renovera din fasad. Det ska vara en fasad som är säker och frisk, men som inte ska renoveras mer än vad den absolut måste bli renoverad.